TK: Obilježavanje 28. godišnjice formiranja II korpusa Armije R BiH

Delegacija Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona i predstavnici kantonalnih boračkih saveza i organizacija odali počast šehidima i poginulim borcima Armije R BiH i položili cvijeće na spomen obilježjima u Brčkom, Rahiću i Husinu.

U okviru Programa obilježavanja 29. septembra – Dana II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, delegacija Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona i predstavnici kantonalnih boračkih saveza i organizacija odali su počast šehidima i poginulim borcima Armije R BiH i položili cvijeće na Centralnom spomen obilježju u Brčkom, Spomen obilježju Rahić i Spomen obilježju Husino.

Ispred Skupštine Tuzlanskog kantona odavanju počasti šehidima i poginuli borcima na pomenutim spomen obilježjima su prisustvovali predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović i zamjenik predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona, Boris Krešić, ispred Vlade Tuzlanskog kantona, ministrica obrazovanja i nauke, Fahreta Brašnjić, te predsjednici kantonalnih boračkih saveza i organizacija: Muzijet Kahrimanović, ODB TK,  Sulejman Ibrahimović, JOB Unija veterana TK i Adolf Banović, HVIDRA i HVO TK.

Program obilježavanja 29. septembra – Dana II Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine nastaviće se i sutra, 29.9. aktivnostima koje za cilj imaju evociranje istorijskih činjenica vezanih za godišnjicu formiranja II korpusa Armije R BiH i odavanje počasti svim poginulim učesnicima u odbrani Bosne i Hercegovine u Odbrambeno-oslobodilačkom radu 1992.-1995.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara