Svečano otvoren Bicom Systems Hackaton 2019.

Rental Travel

U petak, 1.11.2019. godine, svečano je otvoreno treće po redu takmičenje Bicom Systems Hackaton 2019, u prostorijama Bicom Systems kompanije u Tuzli.

Reha Centar

Već treću godinu zaredom, u saradnji sa tri studentske organizacije (EESTEC LC Tuzla, FET Tuzla i IEEE Student Branch Tuzla), kompanija Bicom Systems želi pružiti priliku mladim ljudima da pokažu svoju kreativnost i talenat, te realiziraju svoje ideje iz domena telekomunikacija.  Uz odličan provod, kako u takmičenju, tako i nakon takmičenja, najbolje timove očekuju vrijedne nagrade, a učesnici koji se najbolje pokažu tokom takmičenja, imat će priliku da sa kompanijom Bicom Systems razgovaraju o stipendiranju, praksi i zaposlenju.

Prisutne učesnike, posjetitelje i organizatore pozdravio je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

“Jedna od najupješnijih firmi u okviru BIT Centra, organizuje takmičenje da bi vidjeli koji su najbolji igrači i da onim najboljim igračima ponudi dalje treninge, praksu, stipendije, a onima koji budu još bolji i posao. To je toliko jednostavno, a toliko rijetko. Hackaton je prilika da se kreativni, ambiciozni i motivirani studenti potaknu da započnu svoju profesionalnu karijeru u ovoj oblasti. Ja vam svima želim sreću, želim da na ovom nadmetanju nadmašite sebe i da budete bolji nego i na jednom drugom nadmetanju”, u svom obraćanju prisutnima kazao je gradonačelnik Imamović.

Bicom Systems kompanija postoji već 15 godina, gdje svojim proizvodima ostvaruje zavidan položaj na tržištu telekomunikacija. U septembru 2004.godine, Bicom Systems postao je prva kompanija u svijetu koja je isporučila gotov telefonski sistem, zasnovan na “open source”tehnologijama. Tim čini preko 90 profesionalaca koji svakodnevno rade na kreiranju, održavanju i puštanju u rad telekomunikacijskih sistema u cijelom svijetu. Uredi kompanije se nalaze u Tuzli, Sarajevu, Zenici, Kanadi i SAD-u. Rast ne bi mogao biti moguć bez aktivnog i ranog uključivanja studenata kroz program prakse i stipendiranja. Studenti se tokom studija mogu usavršiti kroz praktičan rad u skoro svim sferama razvoja softvera. Najbolji kandidati za takve pozicije pronalaze se u takmičenjima poput Bicom Systems Hackathona. Trenutno, program prakse čini 20 studenata sa Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.

Hackathon je prilika da se ambiciozni i motivirani studenti takmiče za vrijedne nagrade i priliku da započnu svoju karijeru na svjetskom nivou.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara