Svečano otvaranje obnovljenog dječijeg igrališta Grbavica u Skojevskoj u Tuzli

Rental Travel

Svečano otvaranje obnovljenog dječijeg igrališta Grbavica u Skojevskoj u Tuzli

Reha Centar

Neformalna grupa građana Skojevska poziva medije i građane Tuzle, a posebno građane naselja Skojevska, da u subotu 06.08.2022. od 10 do 12 sati zajedno otvorimo obnovljeno dječije igralište Grbavica.

Obnavljanje igrališta je finansirano sredstvima društveno odgovornih preduzeća i pojedinaca koji su se uključili u kampanju „Renoviranje dječijeg igrališta Grbavica“.  

Kampanju je sprovela neformalna grupa građana ulica Miroslava Krleže i Armije BiH, u ljeto 2022., na inicijatvu sugrađana.

Ukupno je prikupljeno više od 15.000 KM, a sva sredstva su u potpunosti usmjerena na obnavljanje dječijeg igrališta Grbavica u Tuzli.

Igralište je time postalo sigurnije mjesto za igru i boravak sve djece. Izvršena je popravka postojećih i nabavka novih sprava za igru kao što su penjalice, njihalice, kućica sa toboganom za manju djecu, drvena kućica za igru, manji koš, sto za stoni tenis, saniran je odbojkaški teren i slično. Uz podršku JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” doo Tuzla postavljena je nova rasvjeta za sigurniji boravak djece u popodnevnim satima. JKP „Komunalac“ d.o.o. Tuzla je uz podršku Grada Tuzla izvršilo čišćenje zapuštene ograde i postavljanje 3 nove kante za otpad.

Uz sanaciju dječijeg igrališta kroz navedenu kampanju, građani su dodatno u okviru projekta “Boćanjem do zajedništva” renovirali i uredili jedinstvene staze za boćanje, što je finansijski podržala Fondacija Tuzlanske zajednice u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost”, kojeg na području TK provodi uz podršku USAID-a, u okviru programa Snaga Lokalnog.  

Svečano otvaranje će započeti u 10h.  Najmlađe će zabavljati animator “Šarenko” uz dječije pjesme, igru i balone. Građani su obezbijedili prigodna osvježenja i snack program za najmlađe.

Firme i pojedinci koji su podržali kampanju su: Plava Poliklinika – Plava Medical Group Tuzla kao generalni sponzor inicijative, Lukavac Cement d.o.o, Menprom doo, Tehnopetrol d.o.o. Tuzla, M-Bike Shop Tuzla, NEONETX d.o.o. Tuzla, Babilon doo, Inproz doo, Cafe Bar Sloboda Tuzla, Tuzla taxi, GAUSS d.o.o. Tuzla, Panta rei Centar Tuzla, PPU Zubić Vila, Hrvački klub “Sloboda”, UG Venus Amica Tuzla i više od 70 građana i građanki sa svojim individualnim donacijama.

Izjava generalnog sponzora:

“Uvijek nam je zadovoljstvo podržati  projekte koji ostavljaju trajan trag, donose radost i unapređuju našu lokalnu zajednicu. Zbog toga smo među prvima izrazili želju da damo svoj doprinos u rekonstrukciji dječijeg igrališta Grbavica, u cilju da tuzlanskim mališanima obezbjedimo mjesto za zabavu, druženje i razvoj motoričkih vještina koje su važne za svako dijete. Ujedno bismo željeli pohvaliti ovu inicijativu koja je potekla od grupe mještana, te njihovu predanost u procesu realizacije nabavke urbanog mobilijara, koji je sada dostupan dječacima i djevojčicama za ljepše i veselije djetinjstvo.”

Meliha Hukić

Stručni saradnik za marketing PZU Specijalna bolnica “Plava Medical Group” sa poliklinikom

RTV7

Komentari

Komentara