Svečani početak nastave na FINra na akademskoj 2019/2020

Dana 01.10.2019. godine Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli svečano je počela sa nastavom u akademskoj 2019/2020. godini. Na svečanom času povodom početka akademske 2019/2020. godine studentima IV generacije obratio se direktor Visoke škole FINra doc. dr. Ismet Kalić, sa riječima dobrodošlice i prigodnim govorom, te svim studentima poželio sretan početak nove akademske godine.

“FINra je već regionalno prepoznata kao visokoškolska ustanova koja je unijela jedan novi kvalitet u visoko obrazovanje. Taj kvalitet se ogleda u jedinstvenom spoju teorije i praktičnih znanja i vještina. Tokom tri godine uspješnog rada FINra je pokazala provodivost jednog novog koncepta nastavnog procesa. Vi ćete, naši dragi studenti, na FINra steči znanje i vještine iz finansija i računovodstva, koja su tražena i prepoznata na tržištu rada“, istakao je direktor doc.dr. Ismet Kalić.

Da je FINra već etablirana kao visokoškolska ustanova sa jedinstvenim nastavnim planom i programom u regionu, vidi se i po broju do sada upisanih studenata, gdje je u četiri generacije upisano više od 200 studenata, koji dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, od Srebrenice, Tuzle, Sarajeva, Tešnja, Zenice, Brčkog, do Bihaća.

Visoka škola FINra je za svoje redovne studente obezbijedila stipendije, praksu i zaposlenje. U protekle tri godine potpisani su sporazumi o poslovnom povezivanju i saradnji sa više od 100 uspješnih kompanija sa područja šire regije. Na ovaj način FINra ostvaruje jedan od ključnih ciljeva, da svoje studente po završetku studija neće slati na biro za zapošljavanje, već na posao kod poznatog poslodavca. Također, FINra podržava svoje studente i kroz dodjelu stipendija. U akademskoj 2019/2020. godini FINra je dodijelila 29 stipendija najboljim studentima.

FINra je produžila ugovor sa EBSCO i za narednu akademsku 2019/2020. godinu. Na ovaj način studentima je obezbjeđen besplatan pristup savremenoj literaturi, kolekciji elektronskih knjiga eBook Business Subscription Collection, koja broji preko 16.500 knjiga iz oblasti finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, od 10 najvećih svjetskih izdavača savremene ekonomske literature. FINra je jedina u regionu visokoškolska ustanova koja ima pristup ovoj e-biblioteci EBSCO.
FINra planira u ovoj akademskoj godini realizaciju projekta međunarodne saradnje sa prestižnim univerzitetima, fakultetima i školama u svijetu. U okviru projekta eRasmus plus, FINra planira svoje studente i nastavnike uključiti u međunarodnu razmjenu, te i na taj način jačati i razvijati njihove stručne kompentencije. Na bazi potpisanog sporazuma sa Sveučilištem Libertas FINra će realizovati posjetu studenata i profesora ovom prestižnom Sveučilištu, te zajednički raditi na pripremi i realizaciji međunarodnog Simpozijuma koji će se održati u aprilu 2020. godine na FINra.

FINra je za vanredne studente posebno kreirala nastavni proces, koji se odvija u vanradno vrijeme. Vanredni studij predstavlja idealnu priliku za sve one koji imaju završenu srednju školu, rade na finansijsko-računovodstvenim poslovima, žele da završe fakultet i napreduju u karijeri, te u računovodstvenoj profesiji steknu zvanje certificirani računovođa i ovlašteni revizor.

Također, studentima su se obratili i najbolji studenti Nermina Kalić, Maida Avdić, Mehmed Čajić prenoseći svoje impresije o studiju na FINra.

Na kraju svečanog časa, podijeljeni su indeksi studentima prve godine, te priređena zakuska za sve studente i nastavnike.

FINra će u skladu sa zakonskim mogućnostima, nastaviti upisivati vanredne studente do 31.10. 2019. Također, FINra je omogućila prelazak sa drugih visokoškolskih ustanova i fakulteta na prvu, drugu, treću i četvrtu godinu studija.

Vrata FINre su otvorena za sve one koji žele da se upišu i studiraju na ovoj visokoškolskoj ustanovi.
Posjetite nas na adresi Mitra Trifunovića Uče 9 u Tuzli, ili kontaktirajte putem telefona +387 35 310 390, +387 62 021 105 e-maila: studentskasluzba@finra.ba kao i na web stranici www.finra.ba.

Postanite vrhunski stručnjak za finansije i računovodstvo.

FINra – Jedinstven spoj teorije i prakse.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara