Sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata

Rental Travel

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona raspisalo je Javni poziv za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata za 2022. godinu.

Reha Centar

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za odabir korisnika sredstava utvrđenih u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2022. godinu za projekte sportske infrastrukture u ukupnom iznosu od 1.400.000 KM, od čega se na kapitalne transfere drugim nivoima vlasti i fondovima odnosi 650.000 KM, na kapitalne transfere neprofitnim organizacijama 500.000 KM i na kapitalne transfere javnim preduzećima 250.000 KM.

Sredstva se dodjeljuju jedinicama lokalne samouprave sa područja Tuzlanskog kantona, javnim ustanovama i javnim preduzećima u oblasti sporta, sportskim klubovima i sportskim klubovima osoba sa invaliditetom za namjene sufinansiranja rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata na području Tuzlanskog kantona u cilju ostvarivanja javnog interesa u sportu kroz podsticanje i obezbjeđenje uslova za obavljanje i razvoj sportskih djelatnosti.

Javni poziv ostaje otvoren do 11.11.2022. godine i biće objavljen na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona (www.vladatk.gov.ba) i web stranici Ministarstva (www.mksmtk.gov.ba).

aktuelno.ba

Komentari

Komentara