Studentski kongres iz Tuzle uvršten na svjetske mape značajnih događaja

Rental Travel

Primjer kako vrhunski događaji bivaju prepoznati od strane međunarodne zajednice upravo jeste Internacionalni Kongres (Bio)medicine “Tuzla Brain Week” koji se 8. put održava u Tuzli s ciljem promocije neuroznanosti.

Reha Centar

“Tuzlanska sedmica mozga” je i ove godine stavljena na svjetske mape i uvrštena u znajačne događaje za organizaciju globalne inicijative Svjetske sedmice mozga (engl. Brain Awarenss Week / BAW) koja je organizovana od strane Europske federacije društava za neuroznanost (FENS) i Dana Fondacije.

“Uvrštavanjem Tuzla Brain Week-a u dio BAW programa je značajno za sve učesnike kongresa, ali i za širu društvenu zajednicu. Time je naš kongres i dalje jedini događaj iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona,  koji je prepoznat od FENS i Dana fondacije, a mi smo na to izuzetno ponosni.”, rekla je Edina Sejdin, koordinatorica kongresa.

Kalendar međunarodnih događaja koji su uvršteni u program Brain Awareness Week-a možete pogledati na zvaničnoj web stranici Dana Fondacije putem sljedećeg linka https://www.brainawareness.org/calendar/.

Za dodatni sadržaj posjetite društvene platforme TBW-a: Instagram (@tuzla_brain_week)  i Facebook (TBW – Tuzla Brain Week).

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara