Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli posjetili Skupštinu Tuzlanskog kantona

Spread the love
Rental Travel

Grupa studenata i profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli danas je boravila u posjeti Skupštini Tuzlanskog kantona. Susreli su se sa predsjednikom Skupštine Žarkom Vujovićem, zamjenikom predsjednika Borisom Krešićem te sekretarom Skupštine Tuzlanskog kantona Enisom Hasanagić i njenim saradnicima.
Posjeta je upriličena u okviru provođenja Strategije komuniciranja Skupštine Tuzlanskog kantona 2022-2027. godina. Jedan od ciljeva Strategije je povećano razumijevanje javnosti o radu Skupštine, uz jačanje transparentnosti i eksterne komunikacije, a poseban akcenat je na jačanju saradnje sa mladima/studentima.

Reha Centar

Studenti su imali priliku čuti informacije o nadležnostima i načinu rada Skupštine Tuzlanskog kantona ali i brojnim mogućnostima saradnje Skupštine s javnošću odnosno građanima.
Studentima je upućen poziv da budu aktivni građani i da se, ukoliko imaju bilo kakva pitanja ili sugestije, obrate Skupštini, poslanicima, nekom do radnih tijela ili Službi Skupštine Tuzlanskog kantona.

Nakon razgovora, upriličen je obilazak prostorija Skupštine, a u znak sjećanja na ovu posjetu Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli predsjednik Žarko Vujović poklonio je nekoliko publikacija koje je izdala Skupština Tuzlanskog kantona.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara