Skupština Tuzlanskog kantona o nepovjerenju aktuelnoj Vladi

Samo nekoliko minuta trajao je nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine TK na kojoj je kako je bilo najavljeno, danas trebalo biti izabrano rukovodstvo Skupštine te konstituisani Klubovi poslanika konstitutivnih naroda i Kluba ostalih u Skupštini.

Međutim, zbog neslaganja u Klubu Bošnjaka odnosno nemogućnosti dogovora i podrške imena za predsjedavajućeg Skupštine, sadašnji predsjedavajući Senad Alić prekinuo je ovu sjednicu.

U toku je redovna sjednica na kojoj se još uvijek raspravlja o prijedlogu 15 poslanika za smjenu Vlade TK, odnosno da li postoji većina koja je spremna ovu tačku uvrstiti u dnevni red.

Po svemu što se moglo čuti do sada SDA je u ovoj namjeri usamljena jer ne postoji volja poslanika SDP-a, Naše stranke i SBB-a da se o ovoj temi danas raspravlja.

Redovna sjednica na kojoj bi između ostalog, trebao biti razmatran Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja TK za 2018. godinu, te izmjene i dopune Finansijskog plana ovog Zavoda za 2019. godinu.je još uvijek u toku.

R.T.

Komentari

Komentara