Sindikat doktora i stomatologa upozorava: Pregovori ili štrajk

Spread the love
Rental Travel

Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona (SSDMISTK) održao je redovnu skupštinu tokom koje su, kako je i najavljeno, članovi odredili niz narednih koraka u cilju borbe za status ljekarske profesije u Tuzlanskom kantonu, ali i Federaciji BiH.

Reha Centar

sa-sjednice-strukovnog-sindikata-doktora-medicine-i-stomatologije-tk-2_800x532

Naime, sve sindikalne aktivnosti na kantonalnom nivou se odvijaju u skladu sa zaključcima skupštine Sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH te je osnovni zahtjev da se pod hitno započnu pregovori sa sindikatom prema protokolu ponuđenom od strane federalnog Ministarstva zdravstva i potpisivanje strukovnog kolektivnog ugovora.

sa-sjednice-strukovnog-sindikata-doktora-medicine-i-stomatologije-tk-4_800x532

„Ukoliko se to ne desi u najskorije vrijeme, a krajnji rok je do 15.11.2016. godine, organizovaće se polusatni štrajk upozorenja, a potom i obustavu rada na nivou Federacije BiH“ zaključak Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije TK, i Upravnog odbora Saveza na nivou FBiH.

sa-sjednice-strukovnog-sindikata-doktora-medicine-i-stomatologije-tk-3_800x532Tokom sjednice kojoj su prisustvovali predstavnici sindikata ljekara i stomatologa Republike Srpske i više kantona u Federaciji, osim razmjenjenih istovjetnih stajališta u pogledu poboljšanja položaja članova, dodjeljene su i nagrade zaslužnim pojedincima koji su prije pet godina odlučili formirati reprezentativnog predstavnika svoje struke u sindikalnoj borbi na nivou Tuzlanskog kantona.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara