Sedamnaesti po redu Marš mira krenuo iz Nezuka prema Potočarima

Menprom

Preko tri hiljade akreditovanih učesnika iz Bosne i Hercegovine, te nekoliko zemalja regije i svijeta krenulo je jutros iz Nezuka na put dug oko sto kilometara prema Potočarima. Kako nam je kazao predsjednik Pododbora za Marš mira Zulfo Salihović ove godine se ide stazom kojom se i išlo i prije pandemije koronavirusa, učesnici Marša mira će večeras imati prenoćište u Liplju, sutra u Mravinjcima a njihov dolazak u Potočare očekuje se 10. jula u poslijepodnevnim satima gdje će prenoćiti u improvizovanom kampu kako bi 11. jula prisustvovali komemoraciji i dženazi u Potočarima.

Rental Travel

“Ove godine učesnici Marša mira će imati svu neophodnu podršku kao  ranijih godina a s obzirom da prolaze kroz brojna mjesta gdje su otkrivene masovne grobnice tamo će imati i časove historije koje će držati preživjeli  Puta smrti jula 1995. godine, te ovlaštene osobe iz Memorijalnog centra Potočari- Srebrenica”, kazao je Salihović te dodao kako ga raduje podatak da je ove godine na Maršu mira veliki broj učesnika sa svih strana svijeta.

I pored toga što je epidemija koronavirusa još tu te kako ovih dana vladaju velike vrućine to nisu bile prepreke da se na Maršu mira pojavi blizu četiri hiljade učesnika. 

FOTO GALERIJA

U nastavku pogledajte neke od izjava učesnika ovogodišnjeg Marša mira

aktuelno.ba

Komentari

Komentara