Riješite se za 60 sekundi bolova u leđima prouzrokovanih sjedenjem

Pritisak i bol u donjem dijelu leđa česta je pojava. Bolovi se javljaju zbog krivog držanja i opterećenja na donji dio kralježnice, ali i zbog grča u tijelu izazvanog stresom i umorom. Želite li trenutno ublažiti bol isprobajte kratku vježbu disanja koja opušta tijelo i smanjuje osjećaj pritiska na lumbalnom djelu.
VJEŽBA DISANJA PROTIV BOLOVA OD 60 SEKUNDI
1. Sjednite i zauzmite najudobniji položaj. Zatvorite oči i pokušajte se opustiti.2. Vršak jezika naslonite odmah iza gornjih prednjih zubi.

Reha Centar
Rental Travel

3. Udišite kroz nos polako u trajanju od 4 sekunde, zadržite dah brojeći do 7 te polako izdišite na usta brojeći do 8, proizvodeći tihi zvuk olakšanja.

4. Postupak ponovite još tri puta.
VJEŽBE PRIJE SPAVANJA OD 60 SEKUNDI
Želite li problem bolnih leđa od sjedenja riješiti zauvijek, svake večeri prijespavanja, dok ležite u krevetu napravite kratko istezanje od 60 sekundi.

1. Legnite na trbuh i naslonite se na podlaktice.

2. Gornji dio tijela podignite tako da se naslonite na laktove, podignite i glavu, zadržite položaj 8 sekundi te se vratite u početni položaj. Vježbu ponovite 2 puta.

3. Legnite na leđa i savijte koljena, a ruke ispružite pored tijela. Podignite zdjelicu u ravan položaj, ostanite tako 8 sekundi te se vratite u početni položaj.

4. Ostanite ležati na leđima te skupite noge, savijte ih u koljenima, obuhvatite ih rukama i privucite prema prsima. Ostanite u položaju 8 sekundi te se vratite u početni položaj. Vježbu ponovite 2 puta.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara