„Reha centar“ Tuzla obilježava 20 godina postojanja i rada

Spread the love
Rental Travel

Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Reha centar“ iz Tuzle ovih dana obilježava dvadeset godina svog postojanja i rada.Koliko uspješnog pitanje je na koje prema riječima vlasnika ove ordinacije Fahrudina Topića, odgovor treba potražiti kod pacijenata koji su boravili u ovoj ordinaciji.

Reha Centar

„Reha centar“ je počeo sa radom juna mjeseca 1996 godine.na različitim lokacijama u gradu, dvije godine prestao sa radom zbog usavršavanja osoblja u Njemačkoj, a onda opet sve ove godine bez prekida.

REHA CENTAR

REHA CENTAR

„ Radio sam više od deset godina prije rata na odjeljenju fizijatrije u tadašnjoj bolnici „Kreka“, tokom rata ostao u Bosni i Hercegovini kao medicinar u različitim jedinicama Armije BiH, a onda nakon rata put pod noge u Njemačku na usavršavanje znanja, prisjeća se tog perioda fizioterapeut Fahrudin Topić.

REHA CENTAR

Slučajno ili ne, ali upravo ovih dana Fahrudin Topić je ponovo bio na usavršavanju u Njemačkoj, ovaj put iz oblasti kiropraktike, i naravno u Bosnu se vratio sa certifikatom Njemačkog medicinskog instituta.za kiropraktiku.

„Bio sam jedini stranac u ovoj školi u Njemačkoj, sve ostalo su bili domaći stručnjaci, nisam obrukao naš grad i našu BiH, pokazao sam koliko sam naučio za ovih dvadeset godina, nudili su mi da ostanem u Njemačkoj ali ja želim biti tu, u svojoj zemlji i raditi u svom gradu.

REHA CENTAR

Kiropraktika je čudo, svi su do sada već čuli o atlasu kao kralješku koji je odgovoran za cjelokupno dobro zdavlje čovjeka.

Naravno, priča o namještanju atlasa ima svoj početak ali gdje drugo nego u kiropraktici.

U svojoj dvadesetogodišnjoj praksi povodim se činjenicom da je ljudsko tijelo komplementarno i svi su kralješnjaci podjednako bitni te ih stoga tako treba i tretirati.

REHA CENTAR

REHA CENTAR

REHA CENTAR

„Namještanje atlasa ali i liječenje metodom kiropraktike je nešto što je postalo sastavni dio medicine današnjice.U Njemačkoj sam dodatno usavršio ove metode i smatram da to ljudi koji imaju problema sa kičmom trebaju probati“.

„Onaj ko izliječi bolest je vješt liječnik, ali onaj ko je spriječi je najbolji“ mudra je ovo izreka Mark Twaina koju je za ovu prilku izdvojio naš sagovornik.

Vrtoglavice,tinitus ili zujanje u ušima,glavobolja, Išijas ili širenje boli niz nogu,trnjenje prstiju šake,disc hernia i kiropraktički tretman križobolja ili lumbago, sve je to moguće vrlo efikasno tretirati kiropraktičkik metodama.

REHA CENTAR

Jako je važno sve ove simptome prepoznati i na vrijeme ih tretirati, jer se daleko lakše liječe ili gotovo u potpunosti izliječe“. Zato posjetite „Reha centar“ na vrijeme jer u ovoj ordinaciji kako smo saznali do sada nije bilo nezadovljnih.

REHA CENTAR

Više informacija možete dobiti i na http://www.reha.ba/

M.T.

 

 

Komentari

Komentara

Posted In: