Razuzdani razbojnici pljačkaju Cerik i izazivaju strah

Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Soli najoštrije osuđuje najnoviji napad na obiteljske kuće u Ceriku pokraj Srebrenika.

Činjenica da su nepoznati počinitelji provalili i opljačkali kuću Marka Mijića prije punog mraka i to samo u pola sata dok je izbivao iz kuće te činjenica da se i Markova kuća našla na udaru lopova kao i skoro svaka kuća u njegovu susjedstvu od kojih mnoge i po tri, četiri puta u zadnjih desetak godina, nikako ne ide u prilog sigurnom životu u Ceriku u srebreničkoj općini.

Sigurnosti mještana i njihovoj imovini ne ide u prilog ni očita komocija kriminalaca i lopova da “caruju” u Ceriku niti im ide u prilog izostanak vijesti i djela na zauzdavanju ili barem pokušaju zauzdavanja kriminalaca od tijela vlasti i mjerodavnih službi.

Naprotiv, ostavljanje imovine ceričkih domaćina “na izvolite” kriminalcima i lopovima pogoduje uznemirenosti mještana, strahu pa i njihovu paničnom strahu ne samo za imovinu nego i za život.

Smatramo obvezom policijskih službi i tijela vlasti uzeti u zaštitu Cerik i njegove mještane te s njima provjeriti na kakve su korake spremni u svojoj zaštiti. Policija ne bi trebala dopustiti da umjesto nje, istražitelji budu mještani.

Županijski odbor HDZ BiH Soli traži od policije te vlasti Srebrenika i Tuzlanskog kantona da čim prije pronađu počinitelje napada na kuće u Ceriku, kazni ih i odgovorno uzme u zaštitu mještane i njihovu imovinu u Ceriku.

 

Mijo Krešić, MBA

Predsjednik ŽO HDZ BiH Soli

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara