Radionica sa Marčelom “Muzika i odnos prema društvu”

Menprom

U sklopu 11. festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop, koji se održava od 23. do 28.7. u Tuzli, u Kući plamena mira, u subotu 27.7.2019. sa početkom od 11,00 sati će se održati radionica sa Marčelom, na temu “Muzika i odnos prema društvu”.

Reha Centar

Radionica naslova “Muzika i odnos prema društvu” je osmišljena kao druženje, kroz predavanje i razgovor o estetskim aspektima (odnos prema kiču, gajenje ukusa), kao i o društveno odgovornim aspektima (pomirenje kroz ex-Yu muziku, muziku kao korektiv sistema vrijednosti, angažovano stvaralaštvo i njegovi realni dometi). Uz interakciju sa učesnicima radionice, svi koji dođu zaista će imati priliku uživati u druženju i razgovoru sa ovim istaknutim umjetnikom. Broj učesnika radionice nije ograničen, svi zainteresovani su dobrodošli, a zbog lakše organizacije radionice poželjne su prijave na: Linku

Marko Šelić Marčelo diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, smjer srpski jezik i književnost. Fakultet pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu dodjelio mu je počasnu diplomu Magister Humanitas za pedagoško djelovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih. Za sebe kaže da je pisac kojem se dogodila muzika, iako redoslijed objavljivanja djela sugeriše da se desilo obrnuto. Objavio je studijske albume De facto (2003), Puzzle shock! (2005), Treća strana medalje (2008) i Deca i Sunce (2010), romane Zajedno sami (2008), Malterego, knjiga prva: Rubikova stolica (2012; izmijenjeno i dopunjeno izdanje 2016), Malterego, knjiga druga: Higijena nesećanja (2017, širi izbor za NIN-ovu nagradu), zbirku tekstova O ljudima, psima i mišima (2009), stotinjak kolumni za razne redakcije i Napet šou (2014), konceptualno djelo koje objedinjuje peti studijski album i zbirku kolumnističko-esejističkih tekstova.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara