Program 21. Međunarodnih književnih susreta Cum grano salis

Menprom

Od 1. do 3. septembra 2022. godine, u Tuzli će biti održani 21. Međunarodni književni susreti Cum grano salis.

Reha Centar

Književni susreti počinju u četvrtak, 1.9.2022. u 11.00 sati, u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović, otvaranjem izložbe posvećene književniku Ziji Dizdareviću, „Jedan dan u mojoj kasabi“. Istog dana, u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović, biće održane promocije dva nominovana romana, Okretište“, Damira Karakaša (13.00 sati) i „Horror vacui“, Staše Arasa (u 18.30 sati), a u 20.00 sati književnik i publicista Dragan Bursać će promovirati svoju knjigu „Čekajući Dylan Doga u Srebrenici“.

Programom 21. Književnih susreta su planirane promocije romana koji su ušli u uži izbor za Nagradu Meša Selimović, te promocije drugih književnih djela i izložbi. Tradicionalno, Književni susreti se završavaju svečanom dodjelom Nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen u 2021. godini na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, koja će se održati u subotu, 3.9. u 21.00 sat u Narodnom pozorištu Tuzla.

Tokom trajanja susreta žiri u sastavu: Semezdin Mehmedinović, predsjednik, i članovi Jagna Pogačnik, Andrej Nikolaidis, Vlada Arsenić i Faruk Šehić će donijeti odluku o dobitniku Nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen u 2021. godini na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Podsjećamo da je žiri u uži izbor za dodjelu Nagrade Meša Selimović odabrao pet romana:

David Albahari, „Pogovor“, Čarobna knjiga, Beograd, 2021.
Staša Aras, „Horror vacui“, Hena com, Zagreb 2021.
Ilija Đurović, „Sampas“, Treći trg – Srebrno drvo, Beograd, 2021.
Damir Karakaš, „Okretište“, Disput, Zagreb 2021.
Damir Uzunović, “Ja sam, “Buybook”, Sarajevo, 2021.

U prilogu se nalazi kompletan Program 21. Međunarodnih susreta Cum grano salis. Ulaz na sve događaje je slobodan.

Grad Tuzla

PROGRAM 21. MEĐUNARODNIH KNJIŽEVNIH SUSRETA CUM GRANO SALIS – Tuzla, 01. – 03. septembar 2022.

Komentari

Komentara