Prof.dr.Lidija Pehar održala promociju knjige i predavanje

Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla

U organizaciji Erazmo Centra Tuzla u sali tuzlanske biblioteke Derviš Sušić, sjajna i neprevaziđena profesorica i akademik dr. Lidija Pehar sa Univerziteta u Sarajevu u srijedu 6. novembra, održala je nezaboravno predavanje pod nazivom: “Budi pobjednica svog života”, te promovisala svoju novu knjigu: „Čovjek – tijelo, duh i duša“  sa drugim dijelom knjige  „Najčešće metode u iscjeljivanju“.

Ovo predavanje dio je obilježavanja trogodišnjice uspješnog rada Erazmo Centra, čime je rođendan proslavljen na najljepši mogući način.  Sala Biblioteke „Derviš Sušić“  bila je ispunjena do posljednjeg mjesta,  što govori o tome koliko je poštovanje Tuzlanki prema radu profesorice Pehar, ali i prema radu Erazmo Centra i Narodne biblioteke Derviš Sušić Tuzla. Sinoć se potvrdila ispravnost slogana Erazmo Centra koji kaže: “Neka vas obrazuju oni koji su na najbolji način obrazovali sebe.”

Prof.dr. Lidija Pehar govorila je o duši, duhu i o tome kako nekada imamo pogrešnu percepciju vjere , vjerovanja i svega onoga što vjera sa sobom nosi. Prema riječima  prof.Pehar duša zna samo za dobro, samo za vrline. Ovdje na svijetu se na neki način vrline prljaju, prestaju biti to što jesu.  Ponašanjima ljudi počinje da preovladava nešto što nije dobro.

  • Duša je nama dala zadatak od Boga što treba da činimo, kako treba da se ponašamo..Nauka nije stvorena da laže ljude nego da im pomogne, zaključuje profesorica Pehar.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara