Premijer TK-a Bahrija Umihanić uputio javnu čestitku rudarima

Rental Travel

Posebno ohrabrenje su konkretne aktivnosti koje se provode na ponovnom pokretanju proizvodnje u Rudniku magnezita u Kladnju gdje će se osim radnog angažovanja trenutnih uposlenika otvoriti i određeni broj novih radnih mjesta. Ove aktivnosti su pokazatelj da se dobrom poslovnom politikom i orjentacijom ka stalnom usavršavanju i napredovanju i u teškom vremenu mogu napraviti veliki koraci naprijed.

Reha Centar

Nažalost ovom prilikom moramo se prisjetiti i tragičnih momenata i nesreće u jami Raspotočje u Zenici kojom prilikom su život izgubila petorica rudara. Ovom prilikom želim još jednom podcrtati da svi zajedno moramo učiniti više napora kako bi poslovne uspjehe pratilo osavremenjavanje proizvodnog procesa i stalno poboljšanje rudarskog statusa u bosanskohercegovačkom društvu. Na tom putu Vlada Tuzlanskog kantona će vam biti vjeran partner.

Osim čestitke u povodu predstojećeg praznika svim rudarima, kako na Tuzlanskom kantonu, tako i širom Bosne i Hercegovine upućujem i želje za puno uspjeha i dobro zdravlje u narednom periodu, uz rudarski pozdrav

“SRETNO”

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim rudarima upućujem iskrene čestitke u povodu Dana rudara.

Komentari

Komentara