Premijer Halilagić primio lukavački Sportski klub invalida sjedeće odbojke “Sinovi Bosne”

Menprom

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministrica za kulturu, sport i mlade TK Ivana Mijatović primili su prvaka Evrope, lukavački Sportski klub invalida sjedeće odbojke “Sinovi Bosne”.

Reha Centar

Naglasivši da je čast i zadovoljstvo biti u društvu sportaša koji su pokazali kako se uz trud i volju može dostići sportski vrh, premijer Halilagić i ministrica Mijatović obećali su da će Vlada TK i resorno ministarstvo nastaviti pomagati lukavačke odbojkaše.

Trener Fahrudin Muharemović pohvalio je saradnju i zahvalio na podršci koju Klub od osnivanja ima u Vladi TK. Zadovoljna i ponosna postignutim ekipa sjedeće odbojke „Sinovi Bosne“ naglasila je ovom prilikom da se sve postiže sinergijom a da utisak koji ostavljaju na terenu i van njega najbolje govori o tome koliko su organiziran kolektiv u kojem vladaju red i ozbiljnost.

Nakon najznačajnijeg sportskog uspjeha u historiji postojanja kluba “Sinovi Bosne”, ekipu sjedeće odbojke očrkuje i svjetsko prvenstvo u Sarajevu, rečeno je ovom prilikom.

Nakon što su razmijenjeni pokloni, današnji sastanak članovi lukavačkog kluba iskoristili su da zahvale ministrici Mijatović na poboljšanju ambijenta u sportu na području TK te da naglase da je promovisanje pravih vrijednosti  danas važnije nego ikada.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara