Premijer Čaušević poziva obespravljene radnike na razgovor

Spread the love
Rental Travel

Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević poziva predstavnike firmi „Dita“, „Konjuh“, „Resod guming“, „Polihem“ i „Poliolchem“ da danas u 13:00 sati dođu na sastanak sa predstavnicima Vlade Tuzlanskog kantona kako bi se razgovaralo o rješavanju zahtjeva koje su uputili Vladi Kantona. Predviđeno je da skupu prisustvuju po tri predstavnika svake od firmi.

Reha Centar

 Također, Vlada Tuzlanskog kantona, već početkom naredne sedmice planira upriličiti sastanak sa predstavnicima Udruženja nezaposlenih Tuzla, koje je bilo aktivan sudionik protesta ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona. Cilj je definisati prioritetne ciljeve i zahtjeve mladih, definirati buduće aktivnosti, ali i rezimirati ono što je do sada urađeno na ovom planu.

 Još jednom apelujemo na sve građane, koji svoje nezadovoljstvo izražavaju protestima ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, da se suzdrže od uništavanja privatne i javne imovine, te da komunikaciju vratimo u institucionalne okvire, kako bi smo najefikasnije iznašli rješenja za novonastalu situaciju.

 Vlada TK – AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara