Prema Srebrenici krenuli i motociklisti iz Bihaća

Transturist Tuzla

 Više od stotinu motociklista iz Unsko-sanskog kantona (USK) i nekoliko evropskih zemalja jutros je s Gradskog trga u Bihaću krenulo na 10. Moto-maraton “Bihać – Srebrenica”.

Menprom

Potpredsjednik Organizacionog odbora Fuad Komić naveo je da na prvu današnju etapu kreće više od 100 motociklista iz svih gradova i općina Unsko-sanskog kantona, ali i gosti iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Švedske.

– Do Sarajeva bi nam se trebalo pridružiti još stotinu motociklista, dok bi sutra u Memorijalni centar Potočari trebalo ući i do 400 učesnika moto-maratona. Svake godine idemo sa istim ciljem i motivom, a to je odavanje počasti svim žrtvama genocida u Srebrenici – kazao je on.

Vesna iz Slovenije prvi put učestvuje u Moto-maratonu “Bihać – Srebrenica”, a stigla je na preporuku brojnih motociklista iz susjednih zemalja.

– Svi su mi rekli da se to mora doživjeti, jer moje kolege širom Evrope ne propuštaju ovaj događaj. Idem isključivo sa željom da se zajedno sa svim bajkerima poklonim žrtvama i na neki način doprinesem podsjećanju na svu patnju, ali i herojstvo Srebreničana – rekla je učesnica ovogodišnjeg moto-maratona.

Mithad Duraković koji živi i radi u Njemačkoj svake godine motociklom ide u Srebrenicu.

– To ja najmanje što mi bajkeri možemo uraditi kako bismo se poklonili i iskazali poštovanje svim žrtvama rata, a naročito genocida u Srebrenici. Svake godine dolazim i tako će biti dok god mogu – podvukao je on.

Dolazak motociklista u Sarajevo očekuje se danas u poslijepodnevnim satima.

Fena

Komentari

Komentara