Preliminarni rezultati izbora za načelnike/gradonačelnike devet općina/gradova u BiH

Prema preliminarnim, nezvaničnim i nekompletnim rezultatima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, najviše glasova na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja osvojio je nezavisni kandidat Boris Jerinić, koji je osvojio 89,40 odsto glasova.

Kandidat HDZ-a BiH Stjepan Piljić izabran je za načelnika opštine Domaljevac-Šamac, dok je kandidat SNSD-a Nebojša Karać dobio najviše glasova na prijevremenim izborima za načelnika opštine Ribnik.

Za načelnika Bosanskog Petrovca najviše glasova dobio je nezavisni kandidat Dejan Prošić (29 odsto). Više detalja donosi reporterka BHRT-a Monika Ćubela. Kandidat SDA Mersudin Nanić novi je načelnik Bužima. O izbornim rezultatima u Bužimu više detalja donosi reporter BHRT-a Haris Domazet. Prema preliminarnim rezultatima, kandidatkinja SNSD-a Dušica Runić nova je načelnica opštine Drvar, a kandidat SNSD-a Mirko Ćurić dobio je najviše glasova na prijevremenim izborima za gradonačelnika Trebinja.

Nezavisni kandidat Milorad Gligić dobio je najviše glasova na prijevremenim izborima za načelnika opštine Bosansko Grahovo, a kandidat SDA Aldin Šljivo dobio je najviše glasova na prijevremenim izborima za načelnika opštine Kakanj. S njim je razgovarao reporter BHRT-a Amir Džidić.

CIK će objaviti utvrđene rezultate za načelnike/gradonačelnike do 27. februara.
aktuelno.ba/bhrt.ba

Komentari

Komentara