Predsjednik Saveza RVI TK Fahrudin Hasanović posjetio RVI Boru Petrovića VIDEO

Spread the love
Menprom

Redakcija portala aktuelno.ba je jučer napravila reportažu o ratnom vojnom invalidu Bori Petroviću koja je izazvala buru reakcija na društvenim mrežama ali i pojedinih institucija sistema.Zbog objektivnosti priče koju smo jučer objavili dužni smo i nekoliko pojašnjenja do kojih smo došli danas tokom dana.

Reha Centar

Naime, nakon deložacije iz stana Boro Petrović je živio sa suprugom i sinovima ali se nakon nesuglasica sa suprugom razveo (ne i sudski) i od tog dana je počeo novi život u kontejneru koji pripada Ribolovnom društvu “Kreka”, sekcija “Kop”. Kako je društvo prestalo sa aktivnim radom prije par godina Boro je ostao sam.

Predsjednik Saveza RVI TK Fahrudin Hasanović je danas u pratnji sekretara ORVI-a Grada Tuzla Nermina Marevca i člana predsjedništva Almira Jahića posjetio Boru Petrovića, te nakon svega što je vidio ali i sa dodatnim informacijama koje je dobio od nadležne Službe BIZ Grada Tuzla, konstatovao da Boro Petrović kao RVI i kao borac Armije BiH neće živjeti u ovakvim uslovima, jer kako je istakao svi borci su uglavnom stambeno zbrinuti pa će tako biti i sa Borom Petrovićem.

“Boro Petrović prima invalidninu, on mora postojati u nekoj evidenciji, neko je morao znati za njegov slučaj. Život se malo poigrao sa njim, razišao se sa suprugom i tu su počeli problemi za koje niko nije znao osim njemu bliskih ljudi.On neće biti gladan ni jedan dan, bez lijekova ni jedan dan, sve što se ne dobije na recept mi ćemo platiti baš kao i hranu za narednu godinu dana, a poslije dok utvrdimo sve činjenice idemo sa konačnim rješavanjem stambenog pitanja našeg saborca”, istakao je Fahrudin Hasanović.

On je još dodao da će se sve institucije i boračke organizacije od gradskog do federalnog nivoa uključiti u rješavanje ovog problema, tokom današnje posjete Bori Petroviću je uručio prehrambene pakete kao i novac za lijekove koje kupuje.

Kontaktirali smo i Savjet Mjesne zajednice Šićki Brod i član Savjeta Derviš Suljkanović nam je rekao da su i oni upoznati sa ovim problemom, te da je Boro Petrović u ovu Mjesnu zajednicu doselio kao ribočuvar u sklopu ribolovnog društva ” Kreka” u kome je bio djelimično zbrinut a da o njemu ne znaju ništa od ranije jer je živio u drugoj Mjesnoj zajednici.

“Imali smo prije dva dana sjednicu i uputili smo odmah zahtjev Službi za boračko-invalidsku zaštitu Grada Tuzla da se Borin slučaj odmah riješi, a mi ćemo sa svoje strane pomoći u skladu svojih mogućnosti,- istakao je za aktuelno.ba Derviš Suljkanović.

Treba svakako napomenuti da je u čitavu priču uključeno i resorno ministarstvo za pitanja boraca Vlade TK, još jučer je po hitnom postupku reagovao i Federalni ministar Salko Bukvarević, pa je za očekivati neko ljepše vrijeme za Boru Petrovića.

Vezani tekst: PROČITAJ VIŠE

R.T.

 

 

 

Komentari

Komentara

Posted In: