Pozivnica za „Dane kulture Irana“

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Slavena Vojinović ugostila je danas atašea za kulturu Ambasade Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Hosseina Nouria sa saradnicima. Povod za sastanak bilo je uručivanje zvanične pozivinice za predstojeće „Dane kulture Irana“ koji će biti održani u Tuzli od 14. do 16. februara u Bosanskom kulturnom centru.

Pohvaljujući namjeru da se u centar kulturne razmjene i zbivanja ovaj put stavi Tuzla, ministrica Vojinović zahvalila je na mogućnosti da ljubitelji kulture i umjetnosti sa područja Tuzlanskog kantona uživaju u bogatoj postavci  iranskih rukotvorina.

Kulturni ataše Nouri naglasio je da se ovogodišnja manifestacija „Dani kulture Irana“ održava u znaku 40. godišnjice iranske revolucije a program u Tuzli obuhvatit će i izložbu kaligrafskih radova autora Seida Rezaija dok će atmosferu upotpuniti muzička skupina „Farhang“ koja će izvoditi tradicionalnu iransku muziku.

Ministrica Vojinović pohvalila je dosadašnju dobru saradnju sa Iranskim kulturnim centrom u Sarajevu te naglasila da je posebno raduje što su prihvatili preporuku za saradnju sa Bibliotekom „Behram-beg“ u Tuzli.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara