Poziv na kreativne radionice od 23 do 25 septembra u BKC Tuzla

Rental Travel

Dani evropskog naslijeđa, koji se organiziraju širom evrope sa ciljem da privuku pažnju javnosti na potrebu i obavezu očuvanja zajedničke baštine, Ministarstvo za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona i ove godine obilježava manifestacijom koju će realizirati u partnerstvu sa ustanovama kulture sa područja Tuzlanskog kantona, a u skladu s tim će biti realizirani brojni programi, radionice, okrugli stolovi i koncerti.

Reha Centar

Kao jedan od organizatora Muzej istočne Bosne ovim putem poziva sve zainteresirane da se prijave na kreativne radionice gdje će moći da iskuse kako je baviti se nekim zanatom, raditi s rukama i kreirati praktičan upotrebljiv predmet. Učesnici radionica se mogu prijaviti u dvije grupe: rad s drvetom ili tehnike veza, gdje će na jedan zabavan način steći osnovna znanja o starim zanatima ali ujedno i moderna iskustva kako bi se adaptirali današnjem tržištu.

S ciljem razvijanja svijesti o važnosti očuvanja starih zanatskih poslova, njihovoj primjeni u današnjem svijetu te nastavku očuvanja tradicije izrade predmeta za svakodnevnu upotrebu kroz održivo korištenje sirovina, sve radionice su besplatne i svi se mogu prijaviti.

Radionice će se održati u Bosanskom kulturnom centru Tuzla od 23. do 25. septembra. 

Za rezervacije i više informacija slobodno nam pišite na: muzejistocnebosnetuzla@gmail.com

ili pozovite na: +38762666864

Pri prijavi potrebni su nam sljedeći podaci

Ime i prezime

Kontakt broj i/ili mail

Vrsta radionice: Drvo ili Vez

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara