Potpisani Ugovori sa donatorima adaptacije dijela Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla

Spread the love
Menprom

Danas je u zgradi Gradske uprave Tuzla, upriličeno potpisivanje Ugovora sa donatorima/izvođačima uključenim u realizaciju projekta “Adaptacija i rekonstrukcija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla”, koji ima za cilj unaprijediti uslove boravka i liječenja djece oboljele od raka sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona. Riječ je o projektu vrijednom 100 hiljada KM. Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je donio Odluku, da se Udruženju „PIPOL”, za realizaciju ovog projekta, sa pozicije Tekuće rezerve dodjeli 15.000 KM, .

Reha Centar

Projekat “Adaptacija i rekonstrukcija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla” realizuje Udruženje „PIPOL” u saradnji sa UKC-om Tuzla i Gradom Tuzla, a generalni pokrovitelji i donatori svih građevinskih radova na projektu su Grad Tuzla i kompanije sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona: „Tehnograd” d.o.o., „Tehnograd company” d.o.o., „Deling” Tuzla, „Murex” d.o.o., „Luciana” d.o.o., „Dzenex”d.o.o., „Interdom” d.o.o., „vodoINS” d.o.o., „ALPAMM” d.o.o. Tuzla.

KLINIKA ZA DJEČIJE BOLESTI UKC TUZLA

Posebno zadovoljstvo ovim projektom izrazila je predsjednica Udruženja porodice prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja “Pipol” Amra Saračević, koja se ovom prilikom zahvalila gradonačelniku Imamoviću kao i svim društveno odgovornim firmama koje su pokazale dobru volju da se poboljšaju uslovi za liječenje djece oboljele od karcinoma.

Radovima koji se podrazumijevaju ovim projektom, prostor Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje će boraviti i liječiti se djeca oboljela od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona, bit će adaptiran i opremljen u skladu sa standardima. Radovi počinju 5. maja 2016. godine, a rok trajanja je 56 dana.

Video sadržaj
aktuelno.ba

Komentari

Komentara