Posjeta komandanta Nato Štaba Sarajevo Memorijalnom centru Srebrenica

Spread the love
Rental Travel

Memorijalni centar Srebrenica je danas ugostio komandanta NATO Štaba Sarajevo, brigadnog generala Matthew Valasa. Brigadni general Valas je posjetu započeo dolaskom na mezarje gdje je zajedno sa delegacijom položio vijenac i odao počast žrtvama genocida.

Reha Centar

General Valas je tokom obilaska postavki Memorijalnog centra imao priliku da se upozna sa historijskim činjenicama i sjećanjima na stradanje nevinih žrtava. Njegova posjeta predstavlja značajan gest podrške i solidarnosti s porodicama žrtava i svima koji rade na očuvanju sjećanja na genocid.

Nakon obilaska postavki, general Valas se sastao sa direktorom Memorijalnog centra dr. Suljagićem. Tokom sastanka, razgovarali su o trenutnim uslovima rada Memorijalnog centra, kao i o izazovima s kojima se susreću u očuvanju i prezentaciji istorijskih materijala i edukaciji posjetilaca.

Direktor Suljagić je izrazio zahvalnost generalu na posjeti i istakao važnost podrške međunarodnih institucija i organizacija u kontinuiranom radu na očuvanju sjećanja na žrtve genocida.

Memorijalni centar Srebrenica ostaje posvećen svojoj misiji da čuva sjećanje na žrtve genocida i da kroz edukativne programe doprinosi izgradnji mira i tolerancije.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara