Osma kolektivna dženaza civilima Bratunca 12. maja

Rental Travel

U ponedjeljak 12. maja 2014. U Memorijalnom centru i šehidskom mezarju Veljaci bit će upriličena Osma kolektivna dženaza i ukop šest identificiranih tijela ubijenih bošnjačkih civila. Bit će ukopani Asim i Ramo (Hajro) Aljić, Ismir (Omer) Menzilović, Zina (Ibrahim) Sejdinović, Junuz (Salko) Sinanović i Hamdija (Hamed) Smajlović. Najmlađa žrtva je Ismir Menzilović, koji je imao osamnaest godina, dok je najstarija bila sedamdesetogodišnja Zina Sejdinović. Bratunački Bošnjaci ovih dana su izrazili nezadovoljstvo i ogorčenje zbog sporog procesa traženja nestalih i identifikacije pronađenih.

Reha Centar

BRATUNAC

U Memorijalnom centru Veljaci do sada je ukupano 267 tijela identificiranih civila Bošnjaka, stradalih u Bratuncu 1992. godine. Još uvijek se traga za oko 300 tijela. Ne treba zaboraviti da je u srebreničkom genocidu 1995. godine više od dvije hiljade ubijenih, također iz Bratunca, koji su se usljed protjerivanja zadesili u Srebrenici.

Dani genocida Bratunac 2014. Bit će okončani 16. maja, do kada će se u bratunačkim džematima organizirati prigodan vjerski program.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara