Održana sjednica Kolegija Skupštine Tuzlanskog

Transturist Tuzla

Na sjednici Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona, koja je održana u utorak, 4.2.2020. godine u 13 sati, u prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona, zakazana je 19., 20. sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, te svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Reha Centar

19. sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona bit će održana u petak, 14.2.2020. godine, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, sa početkom u 10,00 sati. Poslanici će rapravljati o devet tačaka dnevnog reda, između ostalih o 3 zakona – Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica, kao i o 4 odluke – o imenovanju predsjednika Komisije za koncesije, o razmatranju prigovorana Odluku o omenovanju Nezavisnog odbora i razrješenju člana Nezavisnog odbora i izmjeni člana u radnom tijelu Skupštine Tuzlanskog kantona. Na dnevnom redu će biti i Informacija o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na području TK u 2019. godini, kao i federalni nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom, radi davanja mišljenja.

Svečana sjednica Skupštine Tuzlanskoga kantona povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će održana u nedjelju, 1. marta, sa početkom u 11 sati, u Plavoj sali BKC-a Tuzla, a prije održavanja svečane sjednice delegacija Skupštine Tuzlanskog kantona položit će cvijeće na spomen obilježja na šetalištu Slana banja.

Nakon svečane sjednice bit će upriličena promocija Monografije Skupštine Tuzlanskog kantona 2005. – 2019., koja je izdata u decembru 2019. godine, a povodom obilježavanja 25. godišnjice od formiranja Tuzlanskog kantona.

Na zahtjev Kluba poslanika Demokratske fronte zakazana je i tematska – 20. sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona za 5.3.2020. godine, sa početkom u 10 sati, takođe u Plavoj sali BKC-a Tuzla. Na ovoj tematskoj sjednici raspravljat će se o zatečenom finansijskom i opštem stanju, po formiranju aktuelne Vlade Tuzlanskog kantona, u javnim preduzećima, ustanovama i ministarstvima, čiji je osnivač Vlada ili Skupština Tuzlanskog kantona, a zaključno sa 31.12.2019. godine.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara