Održan ljetni koncert hora «Lege Artis» u dvorištu Ateljea «Ismet Mujezinović»

Mješoviti hor «Lege Artis» sinoć je održao tradicionalni koncert u okviru manifestacije «Ljeto u Tuzli. Uz sve specifičnosti koje je sa sobom donijela 2020. Godina, publika je ipak uspjela uživati u izuzetnom koncetu horske muzike po vedrim nebom.

Polovina članova mješovitog hora «Lege Artis» je pod posebnim epidemiološkim mjerama, nekoliko sedmica pripremala program koji je izveden pred tuzlanskom publikom.

«Moram izraziti veliko zadovoljstvo što smo, uprkos svemu, uspjeli pripremiti ovaj koncert. Mnogi naši planovi i projekti su, usljed pandemije, ove godine prolongirani, ali ni od jednog nismo htjeli odustati, već ga pripremati u uslovima novonastale situacije. Zbog dozvoljenog broja ljudi, koji se smiju okupljati, kako u zatvorenom, tako i u otvorenom prostoru, publici se predstavio samo jedan dio ansambla, ali je njihova posebna energija večeras došla do izražaja i imam osjećaj da su pjevali i za one koji nisu bili u prilici izaći na ljetnu pozornicu Ateljea «Ismet Mujezinović» – istakao je Jasmin Hasić, rukovodilac mješovitog hora «Lege Artis».

Na programu je uz horske standarde, koji su na repertoaru ovog ansambla već godinama, izvedeno  i nekoliko evergreen melodija, a sve izvedbe ispraćene su dugotrajnim aplauzom.

Koncert je održan uz podršku Centra za kulturu Tuzla, a pod pokroviteljstvom Grada Tuzla, u okviru manifestacije «Ljeto u Tuzli» 2020.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara