Od petka za ulazak u Srbiju neće biti potreban PCR test

Menprom

Počevši od petka, 22. svibnja, za ulazak u Republiku Srbiju neće biti potreban negativan test, niti posebna dozvola kako za domaće, tako i za strane državljane, preporučio je Krizni stožer za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti covid-19 Vladi Republike Srbije.

Reha Centar

Svim osobama koje ulaze na područje Republike Srbije bit će uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na područje na kojoj virus još uvek cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije. Ova preporuka treba da bude potvrđena u četvrtak, na sjednici Vlade Srbije.

Krizni stožer donio je preporuku i o otvaranju administrativnog prelaza ka Kosovu.

PCR testovi na koronavirus, na osobni zahtjev građana Srbije i stranih državljana, koštat će šest tisuća dinara na području cijele Republike Srbije. Za studente i maloljetne osobe testiranje je i dalje besplatno, navodi se na službenim stranicama srbijanske vlade.

Imajući u vidu trenutnu epidemilošpku situaciju, odlučeno je da se pojedine zdravstvene ustanove koje su bile određene za covid bolnice postepeno vraćaju u uobičajen proces rada. U takvim ustanovama svi medicinski radnici bit će testirani na koronavirus i tek nakon negativnog rezultata počet će s radom.

S obzirom na brojna nagađanja koja su se ponavljala u prethodnim danima, Krizni stožer je naglasio da nikada nije preporučio sankcije za nenošenje maski na otvorenom prostoru i da uvođenje takvih mjera svakako nije u planu.

aktuelno.ba / fena

Komentari

Komentara