Neutralisati djelovanja fašističkih i paravojnih formacija

U povodu okupljanja četnika u Višegradu, predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović upućuje međunarodnoj javnosti otvoreni apel za sprječavanje djelovanja fašističkih organizacija u BiH, te ujedno upućuje i otvoreni poziv OHR-u, članovima Predsjedništva BiH i ostalim neodgovornim političarima da prestanu podržavati javno izražavanje fašizma svojim kukavičkim ignorisanjem djelovanja fašističkih organizacija.

Cjelokupna javnost u državi, osim nemoralnih političara, iskazala je izrazitu zabrinutost i strah zbog otvorenih poziva na novi rat i nasilje izrečenih na četničkom skupu, te su državni organi bezbjednosti dužni adekvatno reagovati jer je nedopustivo postojanje paravojnih formacija, koje imaju svoje uniforme sa fašističkim simbolima, kampove za obuku u šumama, a očito i ciljeve terorističko-militarističkog djelovanja.

Na Kolegiju Gradskog vijeća Tuzla održanom  17. marta, predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović inicirao je odluku da se od državnih organa bezbjednosti zbog stalnih četničkih orgijanja zatraži neutralisanje djelovanja fašističkih i paravojnih formacija.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara