Naučna konferencija povodom 500 godina tekije Hamza-dede Orlovića

Institut za društvena i religijska istraživanja u saradnji s Muftijstvom tuzlanskim organizuje  naučnu konferenciju „Društveno-politički I kulturni identitet bosanskog Podrinja – 500 godina tekije Hamza-dede Orlovića u Konjević Polju (1519 – 2019)“. Konferencija će se održavati u petak i subotu, 27. i 28. 09. 2019. godine u Bratuncu. Konferencija se organizuje pod visokim pokroviteljstvom reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića. Domaćin konferencije je Medžlis Islamske zajednice Bratunac.

U petak, 27. septembra u 14:15 sati u Domu kulture u Bratuncu bit će svečano otvaranje naučne konferencije. U okviru otvaranja planirano je obraćanje organizatora i domaćina konferencije. U okviru svečanog dijela Konferencije bit će prezentovana dva predavanja, prof. dr. Ismeta Bušatlića i mr. sc. Osmana Lavića. Skupu će se obratiti i Konferenciju otvoriti Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

U subotu, 28. septembra u skupštinskoj sali općine Bratunac od 9:30 do 14:30 bit će radni dio Naučne konferencije na kojem će svoje referate izlagati 15 naučnih radnika i istraživača iz Bosne i Hercegovine.

Manifestaciju su podržali: Uprava za obrazovanje i nauku IZ-e u BiH i Behram-begova medresa u Tuzli.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara