Naša stranka Tuzla: Uzeli su nam mandat, ali nema odustajanja, radićemo još više!

Spread the love
Rental Travel

Gradski odbor Naše stranke Tuzla održao je sinoć sastanak na kojem su analizirani rezultati rada na lokalnim izborima 2016. godine.

Reha Centar

Sa članovima i članicama odbora su razgovarali generalni sekretar Albin Zuhrić i članica Predsjedništva NS-a Dina Duraković. Naša stranka neće biti dijelom Gradskog vijeća Tuzla, ali je članstvo pokazalo veliku spremnost da nastavi jačanje svog prisustva u Tuzli, i da se što prije krene sa radom u zajednicama i sa realizacijom lokalnih inicijativa.

“U odnosu na prošle lokalne izbore kada je NS osvojila 881 glas u Tuzli ili one 2008. godine kada smo imali 574 glasa, u ovoj kampanji sa vidjelo da možemo napraviti iskorak i konačno biti zastupljeni u Gradskom vijeću. Nažalost, sa 1402 glasa, ispustili smo tu priliku za sedam glasova. Ukazali smo za nepravilnosti, podnijeli žalbe u konkretnim slučajevima gdje je pogrešno utvrđeno stanje.

Pred nama su dvije godine u kojima, zajedno sa Gračanicom, Živinicama, Lukavcem, Doboj-Istokom, a nadam se i novim odborima u Tuzlanskom kantonu, moramo pokazati da možemo napraviti promjenu. Izabrani vijećnici i vijećnice Naše stranke širom zemlje, naši predstavnici u Federaciji, i naš rad na terenu, biće naša najbolja preporuka za budućnost”, kazao je Zvjezdan Karadžin, član Predsjedništva NS-a i nosilac liste na lokalnim izborima. “Imamo vrijednu ekipu, nove ljude koji su pokazali da možemo napraviti rezultat. Pred nama je nastavak rada, gdje će Naša stranka pratiti rad vijeća, te pokretati inicijative i prijedloge. Imamo kapacitet da se bavimo važnim pitanjima za naš grad, te nećemo izdati povjerenje onih koji su dali svoj glas našoj listi”, zaključio je Karadžin.

Press služba – Naše stranke

Komentari

Komentara