Najava promocije zbirke pjesma „Ružičasto sunce i plavi mjesec“

Spread the love
Predstavljanje knjige „Ružičasto sunce i plavi mjesec“, Evite Bojkovac iz Dervente ,održati će se u utorak 21. novembra 2017. godine u 13 sati u Biblioteci “Derviš Sušić”. U programu će učestvovati Draženka Dervišević,recenzent i književnik Ranko Preradović.
 Pred nama je druga zbirka stihova mlade pjesnikinje Evite Bojkovac “Ružičasto sunce i plavi mjesec”.
 
Nije prošla ni puna godina, a Evita nam se već predstavlja sa četiri ciklusa novih pjesama u njenom već prepoznatljivom stilu.
Drugom knjigom pjesama Evita nam ukazuje da je ona jedna vrijedna pčelica, radilica, potvrđujući da se u poeziji nije obrela slučajno,  zavedena dječijom znatiželjom i očaranošću, u potrazi za najnovijom razbibrigom i hobijem, već da je riječ o istinskom radu i disciplinovanosti, posvećenosti i nadarenosti.
Evita Bojkovac rođena je 2005. godine u Derventi, učenica je Osnovne škole “19. april” iz ovog grada, a osim što piše pjesme aktivno se bavi crtanjem, slikanjem i muzikom.
 
Pohađa i Osnovnu muzičku školu, odsjek klavir, u Derventi. Dobitnik je više priznanja i nagrada na konkursima za likovno stvaralaštvo, imala je više samostalnih izložbi, od kojih veoma zapažene u Derventi i Tuzli. Pjesme i crteži objavljivani su u raznim časopisima šireg regiona.
Narodna i univerzitetska biblioteka Derviš Sušić” Tuzla
aktuelno.ba

Komentari

Rental Travel

Komentara

Reha Centar