Na listi od 100 najboljih u godini na izmaku svoje mjesto su našli i Miralem Pjanić i Edin Džeko

Spread the love
Rental Travel

Britanski medijsi prenose listu od 100 najboljih fudbalera svijeta u 2016. godini, koja je sačinjena prema statističkim podacima i ocjenama Whoscoreda, specijalizovanog portala za fudbalsku statistiku, javlja Anadolu Agency (AA).

Reha Centar

Na listi od 100 najboljih u godini na izmaku svoje mjesto su našla i tri fudbalera iz regiona Miralem Pjanić (Juventus), Luka Modrić (Real Madrid) i Edin Džeko (Roma). Najbolji od njih trojice je bh. reprezentativac Pjanić koji se nalazi na 29. mjestu sa prosječnom ocjenom 7,5303, slijedi ga Hrvat Modrić na 50. sa prosjekom 7,4183, dok je još jedan bh. fudbaler Džeko 56. sa prosjekom 7,3766. Prema statistici Whoscored.com iza njih trojice je Antoine Griezmann, najbolji igrač i strijelac EURO 2016, koji zauzima 58. poziciju.

Poredak prvih deset: Lionel Messi (Barcelona), Neymar (Barcelona), Gareth Bale (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus/Manchester United), Zlatan Ibrahimović (PSG, Manchester United), Luis Suarez (Barcelona), Alexis Sanchez (Arsenal), Paulo Dybala (Juventus) i Thiago Alcantara (Bayern Minhen).

Nakon svake utakmice “Whoscored.com” davao je svim igračima koji nastupaju u pet najjačih evropskih liga ocjene od jedan do deset na osnovu širokog spektra statističkih podataka. Na osnovu toga svaki igrač je došao do prosječne ocjene, a da bi dospio na listu od 100 najboljih fudbalera svijeta u 2016. godini morao je odigrati najmanje 20 utakmica.

(Reprezentacija.ba) – AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara