Na Festivalu za djecu ‘Živinice’ predstave i promocije knjiga

Rental Travel

 Festival umjetnosti za djecu “Živinice 2020.” ove godine će biti održan od 10. do 13. decembra, donoseći teatarske predstave i predstavljanje zbirke priča.

Reha Centar

Na programu Festivala su promocija Zbirke priča i igrokaza za djecu “Ples u svemiru” u izdavaštvu JU BKC Živinice, Gradska biblioteka Živinice, predstava za djecu “Tobija” Pozorišta mladih Sarajevo, predstava za djecu “Mutiša i Kvariša” Art teatar Tuzla, predstava za djecu “Tvornica snova” Gradsko pozorište Živinice.

Promocija zbirke i predstave počinju od 18.00 sati.

Iako sala BKC-a Živinice broji 500 mjesta, zbog epidemioloških mjera broj mjesta je ograničen na 70 posjetilaca za koje je preporučena distanca od dva metra, a za članove porodice odnosno roditelja i dijete ili dvoje djece iz iste porodice sjedište jedno do drugog.

Svi posjetioci su obavezni držati distancu, nositi masku prije i tokom predstave, te dezinficirati ruke i obuću prilikom ulaska u salu.

Pokrovitelji festivala su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za kulturu sport i mlade TK, Fondacija za izdavaštvo Sarajevo, te Grad Živinice,saopćeno je iz BKC Živinice.

Komentari

Komentara