Mladi SBB BiH Doboj-Istok na memorijalnom malonogometnom turniru

Spread the love
Rental Travel

Godinu dana nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj su živote izgubili: Mirza Konjić (1994), Amir Hrnjičić (1994) i Damir Buljić (1993) u Doboj Istoku je održan I memorijalni malonogometni turnir na kojem je učestvovala i ekipa Foruma mladih SBB BiH Doboj Istok.

Reha Centar

ČETVRTO MJESTO MLADIMA SBB-a DOBOJ ISTOK

Forum mladih SBB BIH Doboj Istok uzeo je učešća na Prvom memorijalnom malonogometnom turniru „Mirza, Amir i Damir“ koji je ovih dana održan u Doboj Istoku. Riječ je o trojici mladića čiji su životi ugašeni u saobraćajnoj nesreći prošle godine.

Na turniru su učestvovale 24 ekipe s prostora Tuzlanskog kantona i Republike Srpske. Revijalnom utakmicom u novoizgrađenoj sportskoj dvorani u Brijesnici Velikoj turnir su otvorile ekipe Reprezentacije beskućnika BiH i Ekipa prijatelja poginulih mladića.

Svojim učešćem ekipa Foruma mladih SBB BiH Doboj Istok željela je odati počast i na ovaj način se prisjetiti Mirze, Amira i Damira. Predsjednik Foruma mladih SBB BiH opštinskog odbora Doboj Istok, Nedžad Mujkić na kraju turnira je izjavio:“Uopšte nam nije bilo bitno ovo četvrto mjesto koje smo osvojili u izuzetno jakoj konkurenciji.

Nedzad Mujkic Predsjednik Foruma mladih SBB BiH Doboj Istok

Bila nam čast što smo mogli na ovaj način da se prisjetimo naših prijatelja i naših vršnjaka. Neka im je vječni rahmet“.

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa „Piskavica“, drugo „Mićko“ iz Ahmića i treće ekipa „Langold“ iz Stjepan Polja.

S ovog memorijalnog turnira poslata je jasna poruka da društveno-politička zajednica daleko više može uraditi kako bi se mladi skonili s ulice, te i na taj način preventivno djelovalo da se ne gase mladi životi koji su tek počeli da žive.

 

PRESS SLUŽBA

KANTONALNOG ODBORA SBB BIH TK

Komentari

Komentara