Mirnes Ajanović u povodu zvaničnog proglašenja Grada Tuzla

Menprom

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je čestitke svim Tuzlacima, kao i svima koji dolaze u Tuzlu – na zvaničnom proglašenju Grada Tuzla na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla. Administrativno-pravna i politička borba za nepodijeljen i multinacionalan Grad Tuzlu počela je 6. novembra 2006. godine, kada je predsjednik Kluba vijećnika BOSS-a Mirnes Ajanović inicirao da se uvrsti u dnevni red Vijeća donošenje odluke o proglašenju grada, istaknuto je na press konferenciji.

Reha Centar

Osmogodišnje opstrukcije proglašenja  Tuzle gradom bile su motivisane ucjenjivačkim rigidnim nacionalizmom da se Tuzla podijeli na nacionalne opštine, međutim – na nacionalističku vatru uzvraćeno je beskompromisnom borbom za očuvanje nepodijeljene i multinacionalne Tuzle, u kojoj je najaktivniji bio BOSS. O tome svjedoče i video zapisi sjednica Vijeća, koji se nalaze na zvaničnoj web stranici tuzla.ba, gdje svi mogu pogledati i konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj je Tuzli nakon 136 godina vraćen status grada.

 

31.10.2014.                                                                                    Muamer Dedić, Press BOSS-a

 

Komentari

Komentara