Merhamet višestruko vraća ono što je u ovu humanitarnu organizaciju uloženo

„U vrijeme velikih socijalnih potreba „Merhamet“ doživljavamo kao partnera, svesni njegove uloge i mjesta u društvu“, rekao je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić kao dobrodošlicu delegaciji Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” BiH prilikom današnjeg sastanka.

Sastanku su prisustvovali i savjetnici premijera Miralem Nuhanović i Zudin Mahmutović dok su delegaciju „Merhameta“ činili predsjednik Hajrudin Šahić,  član Savjeta Timur Numić, predsjednik Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Adil ef. Pezerović, predsjednik IZ Tuzla Hasan ef. Spahić  i Ruždija Adžović.

Predsjednik ove humanitarne organizacije Hajrudin Šahić istakao je da „Merhamet“ u svojim kuhinjama širom BiH svakodnevno priprema blizu 10.000 obroka za najugroženije građane Bosne i Hercegovine te da su odavno opravdali svrhu i cilj postojanja. To se, prema riječima Šahića, najbolje vidjelo tokom prošlogodišnjih poplava kada su djelovali prvi na terenu te sanirali 650 kuća.

„Merhamet višestruko vraća ono što je u ovu humanitarnu organizaciju uloženo“, kazao je Timur Numić, dodavši da je za funkcionisanje potrebna podrška i kantonalnog vrha.

„Vlada Tuzlanskog kantona će i dalje biti partner na koji HO „Merhamet“ može računati“, rekao je premijer Gutić, istaknuvši da će sve učiniti da finansijska podrška ostane na dosadašnjem nivou.  Premijer je također pozvao čelnike „Merhameta“ da intenziviraju saradnju sa općinama na području Tuzlanskog kantona.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara