‘Merhamet’ i ‘Islamic Relief’ tokom ramazana šalju pomoć narodu Jemena

Transturist Tuzla

 Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” i “Islamic Relief Bosna i Hercegovina” uputit će pomoć u iznosu od 44.115 KM stanovnicima Jemena ugroženim ratnim dejstvima.

Menprom

Odluka je to sa današnjeg sastanka predsjednika HO “Merhamet” MDD Kenana Vrbanjca i direktora organizacije “Islamic Relief Bosna i Hercegovina” Emira Čiče, održanog u sjedištu “Merhameta” u Sarajevu.

Vrbanjac i Čiča kazali su da će sredstva biti utrošena za nabavku prehrambenih paketa koji će tokom ramazana biti podijeljeni ugroženim porodicama u Jemenu.

“Merhamet” je prikupio 11.000 KM tokom akcije “Pomoć stanovništvu Jemena”, koju je ova humanitarna organizacija pokrenula zbog gladi i humanitarne krize izazvane ratom u Jemenu. “Merhametovu” akciju su i ovoga puta podržali  građani u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

“Islamic Relief” je za ugrožene stanovnike Jemena prikupio novčanu pomoć od 33.115 KM.

U Jemenu više od sedam miliona djece suočava se sa ozbiljnom prijetnjom od gladi.  Danas u toj zemlji 1,8 miliona djece mlađe od pet godina suočeno je sa akutnom neuhranjenošću, a 400.000 sa teškom akutnom neuhranjenošću, podaci su UNICEF-a, saopćeno je iz “Merhameta”. 

Komentari

Komentara