Medžlis Tuzla darovao par koji je prvi sklopio šerijatski brak u Novoj hidžretskoj godini

Spread the love
Menprom

U ponedjeljak, 8. jula/2. muharrema  u Džamiji „Kralj Abdullah“ obavljeno je prvo šerijatsko vjenčanje u 1446. hidžretskoj godini. Vjenčanje je obavio hafiz Ahmed-ef. Rahmanović, koji je uputio i čestitke bračnom paru Brkić.

Reha Centar

Svečanom činu sklapanja šerijatskog braka prisustvovala je koordinatorica za brak i porodicu Medžlisa Tuzla Elmedina Osmić Brzović koja je mladencima uputila čestitke, te uručila prigodne hedije koje je Medžlis Tuzla pripremio za mladence ovim povodom.

Bračni par Husein i Lejla Brkić zahvalili su se Medžlisu Tuzla na pažnji koja im je ukazana na dan njihovog šerijatskog vjenčanja.

Medžlis Tuzla u svom djelovanju gradi i njeguje svoj odnos prema onima koji se odluče da stupe u bračnu zajednicu. Posljednjih pet godina, svima koji stupe u šerijatsku bračnu zajednicu u Medžlis Tuzla je kao hediju darovaju godišnju članarinu. U ove svrhe se svake godine izdvoji oko 15.000 KM, što je samo jedan u nizu od oblika podrške bračnoj zajednici, a sve u cilju jačanje porodice putem samilosti i solidarnosti kako bi unutar nje vladala sreća i plemenitost.

Obzirom da je jedna od poruka hidžre i hidžra ka činjenju dobra ovim gestom se mladenci žele motivirati da i svoje prve dane zajedničkog života oboje činjenjem dobra, u nadi da će u tome i dalje ustrajavati.

U svom radu Medžlis Tuzla, kroz aktivnosti Odjela i Savjetovalište za brak i porodicu, je opredijeljen da i ubuduće pruža različite vidove podrške porodici kao temelju društva, braku kao osnovi na kojoj se porodica formira, kroz koju se afirmiraju i promoviraju bračne i porodične vrijednosti.

aktuelno.ba / MIZ Tuzla

Komentari

Komentara