Koncert klasične muzike virtuoza Sanela Redžića u Tuzli

Menprom

Bosanskohercegovački gitarista Sanel Redžić je u svojoj karijeri svirao preko 1000 solo koncerata u više od 30 zemalja svijeta.  Gitarista evropskih i svjetskih razmjera, svoju koncertnu turneju poslije SAD, Kine, Meksika, Njemačke, Bugarske i Srbije, nastavlja u svom rodnom gradu – Tuzli (BiH).
30.03.2015.godine sa početkom u 19:30 sati, u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, biti će upriličen koncert klasične muzike virtuoza Sanela Redžića. Gost koncerta biti će klarinetista Emir Radišević.

Reha Centar

art tuzla
Organizatori koncerta u Tuzli su : Association “akustikUm”, JU”Međunarodna galerija portreta” Tuzla i Grad Tuzla.
Gitaru počinje da uči sa osam godina u Osnovnoj muzičkoj školi Tuzla, gdje je 2007. godine okončao svoje školovanje sa najvišim ocjenama u klasi Predraga Stankovića. Nakon toga Sanel se upisuje na Muzičku akademiju “Franz Liszt” u Weimaru, gdje je studirao kod Thomasa Müllera-Peringa i Ricarda Gallena.

U toku studija imao je priliku pohađati i masterklase kod mnogih profesora gitare kao što su Costas Cotsiolis, William Kanengiser, Judicael Perroy, Aniello Desiderio, Denis Azabagić, Dejan Ivanović, Petr Saidl, Jorgos Panetsos, Thomas Offerman, Jozef Zsapka, Darko Petrinjak i mnogi drugi.

Na internacionalnim takmičenjima kao što su Tokyo i Tychy, “Forum Gitarre Wien”, Markneukirchen, Changsha u Kini, “Anna Amalia” Weimar, Fernando Sor Rim, Emilio Pujol Sassari, Iserlohn, “Andres Segovia” Velbert, Kutna Hora, “Guitarmania” u Lisabonu ili “Guitar Art Festival” u Beogradu, stekao je mnoge važne nagrade i priznanja za svoj rad. U međuvremenu je i sam postao član žirija, na mnogim takmičenjima za mlade gitariste, te redovno održava masterklase.

Sanel trenutno živi i radi u njemačkom gradu Weimaru.

aktuelno.bauzlči

Komentari

Komentara