Kako vlast uništava i pokušava obmanuti poljoprivredne proizvođače

Reagovali smo u medijima skrenuvši pažnju na pojavu bruceloze u Novom Gradu, međutim, umjesto da to pomogne rješenju problema i da se kaže imenom i prezimenom čija stoka je zaražena kako bi se spriječilo širenje zaraze, dobili smo odgovor da dotični poljoprivredni proizvođač mlijeko nije prodavao nego ga dao teladima??!! Dok se jedni ograđuju od otkupa mlijeka od tog proizvođača drugi nas dovode u zabludu.

Bruceloza je opasna zarazna bolest, nebitno je da li je mlijeko plasirano na tržište ili je tete popilo, šta se desilo sa teletom, gdje je završilo meso teleta! Jesu li na istoj farmi još neke životinje, jer bruceloza se prenosi čak i znojem između zivotinja dok se dodiruju u štali, travom koju jedu, a neko i dalje štiti prava pojedinca ne razmišljajući o posljedicama.

I dalje insistiramo da se javnosti otkrije imenom i prezimenom proizođač čija je stoka zaražena, kako bismo zaštitili prava urednih i ispravnih proizvođača, jer ne želimo da sutra dobijemo brojku zaraženih osoba zbog bahatosti i štićenja pojedinca.

Predsjednik UPFBIH

Nedžad Bićo

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: