Kadir Hajdarević novi je predsjednik Udruženja maloljetnih boraca Armije RBiH Grada Tuzla

Rental Travel

Dana 16.12.2020. godine u sali Doma Penzionera Tuzla, sa početkom u 17.00 časova održana je Skupština Udruženja Maloljetnih boraca Armije RBiH Grad Tuzla . Skupštini je bilo prisutno 11 članova od 15, što je ispunjavalo uslove za održavanje iste, jer je bilo prisutno 2/3 delegata.

Rental Travel

Na dnevnom redu razmatrani su Izvještaj o radu Udruženja za 2020 godinu, Plan rada za 2021. godinu, Finansijski izvještaj za 2020. te Finansijski plan za 2021. godinu a razmatrana je i ostavka predsjednika UO, izbor i reizbor predsjednika UO i ostalih tijela. Sve odluke su donesene jednoglasno a nakon prihvatanja ostavke predsjednika Udruženja pristupilo se izboru novog, gdje Nevres Jašarević predlaže Kadira Hajdarevića za novog predsjednika, posto nije bilo više prijedloga, skupština donosi jednolasnu odluku da je novi predsjednik Udruženja Kadir Hajdarević.

Zbog prijašnje dužnosti koju je obavljao imenovani, pristupilo je se izboru sekretara, za sekretara Udruženja izabran je jednoglasno Samir Osmanović, a na njegovo prošlo mjesto zamjenika predsjednika skupštine jednoglasno se izabira i imenuje Nevres Jašarević.

Zamjenik predsjednika Udruženja ostaje i dalje Mirhad Numanović, kao i predsjednik Skupštine ostaje Alija Imamović. Upravni Odbor čine: 1.Kadir Hajdarević predsjednik UO 2.Mirhad Numanović zamjenik predsjednika UO 3.Samir Osmanović, 4.Alija Imamović, 5.Nevres Jašarević, 6.Esed Veliju, 7.Jasmin Hasanović, 8.Salem Beha i 9.Anel Džafić. Za nadzorni odbor imenuju se Džebo Alen- predsjednik,Meho Nakičević – član i Sejdo Mehmedović – član.

Na skupštini se još raspravljalo i o aktuelnim problemima članstva te programima i projektima za naredni period.

Press Udruženja Maloljetnih boraca ARBiH.

Komentari

Komentara