Izvršena isporuka klima uređaja za komoru u proizvodnji gljiva

Spread the love
Rental Travel

U krugu Udruženja BOSPER, danas je izvršena isporuka klima uređaja, za komoru u proizvodnji gljiva, za obrt “H&M” vlasnice Halilčević Zehre. Radi se o nastavku realizacije aktivnosti koje se sprovode u okviru projekta “Poljoprivrednom proizvodnjom do bržeg lokalnog ekonomskog razvoja”, kojeg implementira Udruženje BOSPER a finansira Grad Tuzla.

Reha Centar

“Obrt imam već dvadeset godina i bavim se uzgojem i proizvodnjom gljiva šampinjona. Sa Udruženjem BOSPER sarađujem već duži period i ova pomoć koju sam dobila od Grada Tuzla je veoma bitna, za proizvodnju, tj za regulisanje temperatura u komorama, za uzgoj i veći prinos proizvoda tj gljiva. Hvala na novčanoj podršci za naš biznis. Mi smo učestvovali sa 51% sredstava a Grad Tuzla sa 49% sufinansiranja za nabavku klima uređaja.

Javnost je već upoznata, kao i mi uzgajivači, da na tržištu nema uvoza, da su sve domaći proizvodi. To smo potisnuli sa bosanskohercegovačkih prostora. Bavimo se tom proizvodnjom i u narednom periodu nastaviti ćemo tim tempom, da se ne desi ono što se desilo prije 10 ili 15 godina, kada smo pokušavali da potisnemo taj uvoz”, izjavila je Zehra Halilčević vlasnica obrta “H&M” iz Tuzle.

aktuelno.ba / Gradska uprava

Komentari

Komentara