Izabrano novo rukovodstvo Doma naroda Parlamenta FBiH

Menprom

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Doma naroda Parlamenta Federacije BiH za predsjedavajućeg ovog doma izabran je Tomislav Martinović (HDZ BiH), a za potpredsjedavajuće Slađan Ilić (SDP BiH) i Izen Hajdarević (NiP).

Reha Centar

Prijedlog Kluba Bošnjaka za rukovodstvo Doma naroda bila je Aida Obuća (SDA), dok je delegat Nezim Alagić kandidirao Izena Hajdarevića (NiP).

Hajdarević je izabran za potpredsjedavajućeg sa 50 glasova, 11 je bilo suzdržanih, a protiv 15 delegata. Kandidatkinja Aida Obuća je dobila podršku 24 delegata, 11 je bilo protiv, a suzdržano je bilo 40 delegata. Na pojedinačnom izjašnjavanju Obuću je podržalo 25 delegata, jedan je bio protiv, a 53 delegata su bili suzdržani.

Martinović, Ilić i Hajdarević su u kratkom obraćanju delegatima iskazali zahvalnost na ukazanom povjerenju dodajući da će raditi u skladu sa procedurama i zakonom.    

Glasanje za potpredsjedenika, odnosno predsjednika Federacije BiH pričekat će naredne sjednice.

Predsjedavajući Doma naroda Tomislav Martinović prekinuo je sjednicu dodajući da će nastavak ove i nova sjednica Doma biti najverovatnije 27. januara.

Fena

Komentari

Komentara