IPI akademija: Uvaženi profesor Dr. Greg Adamson održao predavanje u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Dr. Greg Adamson profesor Tehničkog fakulteta Univerziteta u Melbouru, Australija, jučer je na Visokoj školi Internacionalna poslovno-informaciona akademija Tuzla održao predavanje studentima i nastavnicima ove visokoškoleske ustanove.

Reha Centar

Predavanju, koje izazvalo pažnju stručne i akademske javnosti su prisustvovali i brojni stručnjaci iz oblasti informacionih tehnologija, te predstavnici medija.

Predavanje je bilo posvećeno pitanjima cyber sigurnost, etike i profesionalizma u inžinjerstvu, te posebno trendovima i promjenama u načinima obavljanja finansijskih usluga sa akcentom na Bitcoin i Blockchain.

Povodom gostovanja uvaženog profesora, jučer je predstavnike Internacionalne poslovno-informacione akademija Tuzla primio i predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović.

hdr

Profesor Adamson je predsjednik je Društva o socijalnim implikacijama tehnologije – vodećeg svjetskog profesionalnog udruženja za unapređenje tehnologije IEEE (Institut inženjera elektrotehnike i elektronike); predsjednik IEEE Ad Hoc komiteta o tehničkoj etici; predsjedavajući IEEE specijalne interesne grupe koja se bavi temama Blockchain-a.

Tokom svog boravka u BiH, Profesor Adamson održat će i predavanje u Sarajevu.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara