Info stop TK shop – Nova besplatna usluga Kantonalne privredne komore Tuzla

Spread the love
Rental Travel

Kantonalna privredna komora Tuzla je upriličila tradicionalno godišnje druženje sa predstavnicima sredstava informisanja. Kao što je bilo slučaj i u prethodnim godinama, bila je to prilika da se predstavi nova usluga Komore namijenjena privredi i privrednicima. Ovoga puta, predstavnici sredstava informisanja su, prije neobaveznog druženja, upoznati sa detaljima ovog projekta.

Reha Centar

“Info stop TK shop Kantonalne privredne komore tuzla na jednom mjestu sadrži sve informacije potrebne za registraciju biznisa u Tuzlanskom kantonu. Potencijalni investitor na stranici Komore može naći informaciju o nadležnoj instituciji, koracima potrebnim za osnivanje preduzeća, dokumentaciji koju treba dostaviti, troškovima osnivanja.

Uz mogućnost preuzimanja obrazaca u elektronskoj formi, dostupne su i informacije potrebne za izmjenu te zatvaranje pravnog lica. Na stranici su dostupne i odluke na nivou lokalnih zajednica,  koje se odnose na visine administrativnih i komunalnih taksi, građevinski i urbaistički postupci sa pripadajućim  taksama te druge procedure sa kojima se privrednik susreće prilikom pokretanja ili proširenja preduzeća.

Za svaku lokalnu zajednicu su dostupne osnovne informacije i kontakt podaci službe nadležne za privredu. Pozivamo sve sadašnje i buduće privrednike da posjete našu web stranicu i upoznaju se sa sadržajima koji su dostupni. Za sve dodatne informacije Vam je na raspolaganju osoblje Kantonalne privredne komore Tuzla”, pojasnio je Nedret Kikanović predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla.

Osvrnuo se i na godinu koja je na izmaku: “I ove godine smo u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla nastojali privrednicima pružiti različite mogućnosti za prezentaciju i promociju rada. Bili smo aktivni na sajamskim aktivnostima, učestvovali smo na dosta sajmova u BiH, a također i u regionu. Prezentirali smo zajedničku postavku privrede Tuzlanskog kantona, to je dalo određene rezultate i naši privrednici su to prepoznali. Mi već za iduću godinu pripremamo još jednu kvalitetniju i bolju prezentaciju privrede TK, u saradnji s Vladom TK, u okviru Sporazuma o saradnji Vlade TK i kantonalne privredne komore, to će biti jedan od projekata koje ćemo raditi zajednički”, rekao je predsjednik Kikanović. Izraženo je zadovoljstvo izvanrednom saradnjom sa sredstvima informisanja i u toku godine na izmaku i upućene čestitke u povodu Nove godine i predstojećih praznika.

M.T.

Komentari

Komentara