I ove sedmice se očekuje pretežno sunčano vrijeme

Menprom

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C):

Reha Centar

Sokolac 12; Bugojno i Srebrenica 13; Bjelašnica i Goražde 14; Ivan Sedlo 15; Bihać, Kupres, Livno, Sanski Most i Sarajevo 16; Banja Luka, Tuzla, Zenica i Zvornik 17; Bijeljina i Prijedor 18; Doboj i Gradačac 20; Trebinje 22; Mostar 24; Neum 26 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je manji od normalnog i raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju uglavnom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, a rijetko su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C, na jugu Hercegovine do 37 °C.

U Sarajevu većinom sunčano, poslije podne uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32 °C.

Sutra se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje sunčano vrijeme. U drugoj plovini dana se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u većem dijelu zemlje. Bez padavina u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine,u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18 °C, na jugu Hercegovine od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C, na jugu Hercegovine do 37 °C.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini nas očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema večernjim satima očekuju se slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18 °C, na jugu Hercegovine od 20 do 24 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 37 °C.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 38 °C.

U petak, u Bosni i Hercegovini prije podne će biti sunčano vrijeme. U drugoj plovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 39 °C.

 

Komentari

Komentara

Posted In: