Grand prix CIFFT-a za promotivni film „ Home of Turquoise“

Spread the love
Rental Travel

U okviru promotivne kampanje koju je Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske pokrenulo unutar države i u inozemstvu u saradnji sa aviokompanijom Turkish Airlines kreiran  je konceptualni promotivni film „Home of Turquoise“. Promotivni film “ Home of Turquoise ”  predstavljen je putem Turkey HOME društvenih i digitalnih medijskih kanala, kao i preko ureda savjetnika za kulturu i turizam Ministarstva kulture i turizma u različitim državama. Promotivni film predstavlja video zapis koji na vrlo inspirativan i kretivan način gledateljima predstavlja svojevrsno putovanje kroz pojam tirkizno u Turskoj.

Reha Centar

Spot je kreirao reditelj  Dağhan Celayir za Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske i Turkish Airlines.

“Moj cilj je bio uhvatiti prirodu onakvu kakva jeste, ali iz druge perspektive, snimajući promotivni turistički spot na potpuno drugačiji način nego što se ranije snimao. Kako bih napravito film za moju domovinu, pokušao sam ispuniti svoju viziju i snove za ovu zemlju, pod nadzorom dva velika brenda, Ministarstva kulture i turizma i Turkish Airlinesa, kao klijenata. Nakon mjeseci rada, ova kreacija je krenula na put oko svijeta i bila viđena u 45 zemalja, u svim medijima.

Ovaj avanturistički projekt je teško napraviti. Vidjeli smo mnoga lica prirode. Gromovi, oluje, hladnoća, ekstremna toplota, jak vjetar, kiše, vrtlog u podvodnim špiljama. Nije bilo šanse da se sve snimi za osam dana. No, nakon oluje, svi smo naučili da ne trebamo uzeti prirodu kao protivnika, nego uhvatiti mogućnosti koje nam pruža. Sada, neka vas zapanjujuće tirkizne obale obore s nogu i bace u zrak na putovanje kroz tačno značenje riječi  “Turquoise”, kazao je reditelj Celayir. 

U cilju postizanja što veće vidljivosti promotivnog spota u turističkom sektoru, ostvareno je učešće u turneji festivala istaknutih turističkih filmova koje koordinira Odbor međunarodnih turističkih filmskih festivala (CIFFT).  U 2016. godini  promotivni film „Home of Turquoise“ prikazan je takmičarskom dijelu međunarodnih filmskih festivala na kojima je osvojio više od 30 prestižnih nagrada u različitim kategorijama.

CIFFT  je promotivni video ” Home of Turquoise “,  a nakon njegove festivalske turneje, proglasio najboljim promotivnim filmom u 2016. godini i  dodijelio mu Grand Prix. Nagrada će biti uručena na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada koja će se održati od 26. do 28. januara/siječnja 2017. godine u Beču.

Promotivni film: OVDJE

aktuelno.ba

Komentari

Komentara